Theo Ensing praat over ‘Leven op een breuklijn’

0
149
bestuurswisseling de marne

DE MARNE – Theo Ensing was onlangs uitgenodigd om te spreken tijdens het politieke café van de VVD afdelingen De Marne en Winsum. Theo is een van de schrijvers van het eerste aardbevingsboek van Nederland ‘Leven op een breuklijn’. Het gaat over de bouwkundige problemen die het wonen in het aardbevingsgebied van Groningen met zich meebrengen. Theo Elsing woont zelf in Molenrij en ondervindt er ook last van. Met een achtergrond als deskundig architect nam hij zijn publiek geïnteresseerd mee in zijn verhaal. Waar moet je op letten en wat zijn de gevolgen voor huis, haard en bewoners? “Het komt er hier op neer, dat wij op een slappe ondergrond wonen. In lengte van tijd hangt veel af, hoelang er nog bodemdaling is, als gevolg van de aardgaswinning en hoe intensief de bevingen zijn.” Theo is ook duidelijk waar volgens hem de bal ligt. De gemeente is het bevoegd gezag en dus eerst verantwoordelijke. Veel vragen werden beantwoord en de dertig aanwezigen keken terug op een geslaagde avond. Annelies Borchert, voorzitter van VVD De Marne, bedankte Theo voor zijn boeiende verhaal met een De Marne mandje vol streekproducten.