Burgemeester Waanders reikt drie lintjes uit

0
171
Dongeradeel - lintjesregen

DONGERADEEL – In de gemeente Dongeradeel werden drie mensen onderscheiden, allen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Rigtje Borger – Krol uit Ee kreeg het lintje vanwege vele vrijwillige activiteiten. Zo was zij meer dan dertig jaar lang secretaris van toneelvereniging De Fodkoer, twaalf jaar lang kerkvoogd/kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente Ee en zes jaar lang secretaris van de voormalige Christelijke Nationale School in Ee. Baukje van der Ploeg – Loonstra uit Dokkum ontplooide onder andere jarenlang vrijwillige activiteiten bij de Protestantse gemeente Dokkum/Aalsum/Wetsens. Zo is zij al sinds 1970 bestuurslid van de vrouwengroep, verzorgt ze sinds 1980 de bloemen, is ze van 1988 tot 2000 diaken geweest en is ze sinds 2001 ouderling. Marten van der Kloet uit Dokkum kreeg een lintje vanwege vele verschillende werkzaamheden. Zo was hij jarenlang jeugdwerkers bij de Christelijk Gereformeerde Kerk in Dokkum, vrijwilliger bij Recreatiewerk Lauwersoog en ouderling bij de CGK.