Clinic Lycurgus Heren 1 groot succes in Grijpskerk

0
827
clinic lycurgus

GRIJPSKERK – Sporthal de Bokkediek in Grijpskerk was onlangs het toneel van een volleybalclinic die werd gegeven door Heren 1 van Lycurgus. De clinic, mogelijk gemaakt door sponsor Abiant, was speciaal voor de ABC-jeugd van VC Grijpskerk Sport je Fit. Met een delegatie van ongeveer tien spelers waren de mannen naar Grijpskerk gekomen om daar een inspannende clinic van twee uur te geven.
Tijdens de clinic kwamen alle technieken van volleybal naar voren. Er werd begonnen met een uitgebreide warming-up waarbij zowel Grijpskerk als Lycurgus de spieren los maakte.
Al snel kon het echte volleyballen beginnen toen er met oefeningen onderhands en bovenhands over het net moest worden gespeeld. Met hulp van Heren 1 werden deze oefeningen vervolgens verder uitgebreid met het combineren van de pass met set-up en uiteindelijk ook met een aanval.
Naast alle oefeningen die werden gedaan door de jonge volleyballers, werd er ook veel technische uitleg gegeven. Zo werd er verteld over het belang van verdediging, wat te doen als de bal bij de tegenstander is en positiespel. De jeugd was zeer enthousiast bij het horen van deze aanwijzingen en kon niet wachten om het te laten zien.
Er volgende fantastische reddingen en mooie aanvallen. Waar de verschillende jeugdspeelsters eerst nog door elkaar waren gemixt, werden zij in de tweede helft van de clinic verdeeld over de drie zalen. Per zaal, één niveau.
Uiteindelijk moesten de mannen van Lycurgus zelf ook aan de bak. Met z’n tweeën of alleen namen de Heren het op tegen zestallen van de A, B of C jeugd. De jeugd van Grijpskerk was er uiteraard op gebrand om Lycurgus weg te spelen en dit lukte af en toe ook nog! Vooral bij Meisjes A waren prachtige rally’s te zien en de meiden waren niet bang voor de af en toe wel zeer harde aanvallen.