Doezum organiseert beachvolleybaltoernooi bij De Leegens

0
189

DOEZUM – Op zaterdag 14 juni vindt op de parkeerplaats van Sportpark De Leegens een beachvolleybaltoernooi plaats, dat georganiseerd wordt door enkele inwoners van Doezum. Gedurende de hele dag kunnen recreanten en echte fanatiekelingen hun best doen om mooie prijzen in de wacht te slepen. Organisator Peter Olthoff is er klaar voor.
Op die zaterdag in juni worden geen halve maatregelen getroffen. Om het evenement plaats te kunnen laten vinden wordt 150 kuub zand gestort. “Een serieus bultje,” lacht Olthoff. In de eerste plannen stond dat er drie velden aangelegd zouden worden, maar omdat het aantal deelnemers rap oploopt wordt nu al gewerkt aan een vierde veld. “Het is een wedstrijd voor recreanten en er is een soort competitie,” gaat hij verder. “Bij de recreanten spelen ze zes tegen zes en bij de competitie drie tegen drie. Voor beide groepen hebben we mooie prijzen.” Volgens Olthoff moet het vooral een gezellige middag worden. “Spelregels zijn er natuurlijk wel, maar we gaan er niet op hameren. Het moet namelijk wel leuk blijven.” Na afloop zal er een feest georganiseerd worden met live muziek. Iedereen die mee wil doen kan zich opgeven via de Facebook-pagina van Moijo Doezum of via moijodoezum@gmail.com. Voorwaarden zijn dat elke team zelf een scheidsrechter regelt én dat deelname aan de competitiewedstrijden pas mogelijk is vanaf 14 jaar. Aan de wedstrijden voor de recreanten zijn geen leeftijdsvoorwaarden verbonden. De wedstrijden vinden plaats tussen 10:00 en 18:00 uur. Vanaf 21:00 uur is het feest.