Drie kampioenen bij De Meeuwen

0
156

ZUIDHORN – Volleybalvereniging De Meeuwen heeft het volleybalseizoen afgesloten met drie kampioenschappen bij de jeugd, waarvan twee bij de mini’s. Het eerste miniteam van Niveau 2 wist alle vier wedstrijden op de laatste competitiedag te winnen en verdrong daarmee Lycurgus van de eerste plaats. Ook het eerste miniteam van Niveau 3 won alle wedstrijden van de laatste competitieronde, en eindigde daarmee samen met VC Grijpskerk op de eerste plaats. Bij de ABC-jeugd versloeg Meisjes C1 Impala C3 uit Leek en eindigde daardoor op de eerste plaats in de 1e klasse. De overige jeugdteams eindigden in de middenmoot in hun klassen.
Bij de senioren wist Dames 4 P/D-wedstrijden te ontlopen door één set te winnen van Veracles 9. Dat was precies genoeg om VC Grijpskerk 4, dankzij een iets beter puntenquotiënt, onder zich te houden. Het enige Meeuwenteam dat op 10 mei nog P/D-wedstrijden moet spelen is Dames 3 dat op de tiende plaats eindigde in de 2e klasse. Dames 2 sloot de competitie af op de zesde plaats in de 1e klasse.
Dames 1 deed op de slotdag wat het moest doen om de negende plaats vast te houden om daarmee handhaving in de 2e divisie te bewerkstelligen. Hiervoor moest Veracles 2 in Groningen met 4-0 worden verslagen, en dat lukte. De Meeuwen Dames 1 speelde zeer gedreven en de 4-0 winst was helemaal niet geflatteerd. Dit was de laatste competitiewedstrijd die werd gecoacht door Henny Woldman, die zoals bekend is volgend seizoen het eredivisieteam New Nexus Apps/Lycurgus D1 gaat trainen en coachen. Een mooie uitdaging voor haar, maar een groot verlies voor volleybalvereniging De Meeuwen, Dames 1 en Heren 2. Beide teams zullen samen met de technische commissie van De Meeuwen op zoek moeten gaan naar een vervanger.
Alle herenteams hebben zich in hun klassen gehandhaafd. Heren 3 eindigde op de achtste plaats in de 2e klasse, Heren 2 eindigde op de vijfde plaats in de 1e klasse en ook Heren 1 eindigde op de vijfde plaats in de promotieklasse.
De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn in volle gang. Voor de jeugd zijn dat de plaatsingstoernooien. Meisjes B en C hebben zich al geplaatst voor de Topklasse. Voor Meisjes A is dat niet gelukt, zij zullen zich op 17 mei voor de Hoofdklasse moeten kwalificeren. Als seizoenafsluiter spelen drie Meeuwenteams van 28 tot 31 mei op het Meerdaags Jeugdtoernooi in Doezum.