Grootegast wil beter samenwerken met voedselbank

0
129

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast wil onderzoeken hoe zij nog beter samen kan werken met de voedselbank. Doel daarvan moet zijn om mensen zo snel mogelijk uit de armoede te halen. Wethouder Kor de Wagt (PvdA) is daarover op dit moment in gesprek met de stichting die inmiddels locaties in Grootegast, Marum en Zuidhorn heeft.
Volgens De Wagt moeten mensen die in armoede leven zo snel mogelijk geholpen worden, zodat ze op eigen kracht verder kunnen. De gemeente heeft hiervoor al allerlei projecten, maar wil hierin nu ook zaken met de voedselbank oppakken. “Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe participatiewet om mensen weer zo spoedig mogelijk aan het werk te krijgen,” vertelt de wethouder. “We willen ervoor zorgen dat mensen zo kort mogelijk gebruik hoeven maken van de voedselbank.”
De Wagt denkt aan een samenwerking met Stichting Leergeld, maar ook meer begeleiding van de doelgroep. “Het proces kan verbeterd worden,” is zijn oordeel. Op dit moment maken 62 gezinnen in Grootegast, Marum en Zuidhorn gebruik van de voedselbank. De Wagt schat in dat hiermee zo’n 180 personen bereikt worden.