Leerlingen GBS De Fontein sporten de hele week

0
211
Buitenpost - koningsspelen fontein

BUITENPOST – In het kader van de Nationale Sportweek werden er op GBS De Fontein in Buitenpost de hele week activiteiten georganiseerd rondom gezond eten en bewegen. Folyanne Antuma, vierdejaars student ALO aan de Hanze Hogeschool in Groningen verzorgde het project in samenwerking met de gemeente Achtkarspelen, VV Buitenpost, De Flamingo’s, PWC Buitenpost en Tennisvereniging Buitenpost. Overdag waren er theorielessen voor alle groepen van de school, pleinspelen, innovatieve gymlessen en danslessen voor groep 5 tot en met 8. Na schooltijd konden de leerlingen deelnemen aan introductielessen bij verschillende sportverenigingen. Daarnaast werd ook de Koningsdans geoefend, die vrijdag tijdens de Koningsspelen werd opgevoerd voor ouders. De hele vrijdagochtend waren er spellen te doen op het schoolplein.