Siep van der Meulen

0
170
EE - Siep van der Meulen

Voorzitter Oldtimer-
grasbaanrace Ee
‘Vroeger heb ik altijd aan autocross gedaan, maar dat kostte me op een gegeven moment teveel tijd. Bovendien werd ik er behoorlijk zenuwachtig van. Toen ik daar mee ophield zette ik een brommerclub op, de Jister Brommerclub. We zijn begonnen met een man of vier, en inmiddels zijn er vijfendertig leden. Voorheen ging ik op Hemelvaartsdag altijd naar de autocross, maar toen ik daar mee gestopt was wilde ik wat anders.
Daarom ging ik naar de oldtimergrasbaanrace in Hoornsterzwaag. Daar werd ik zo enthousiast van, dat ik zelf een 125 CC kocht en mee ging doen in Twijzelerheide. Ik reed in de achterhoede, wat niets voor mij is. Als ik dan meedoe wil ik ook gas geven en gáán! Inmiddels zijn we met een leuk clubje, de Klaaibrûzers genaamd, waarmee we naar grasbaanraces gaan. We maken er altijd een leuke dag van, maar we hebben ook de mentaliteit dat we willen winnen. Een paar jaar geleden kreeg ik het idee om hier in Ee ook eens een wedstrijd te organiseren. Ik kreeg toestemming van de gemeente, die ons daar goed bij heeft geholpen. Inmiddels wordt dit jaar voor de derde keer de oldtimergrasbaanrace georganiseerd. Op 21 juni is het zover.
Op zo’n dag wordt er enorm veel werk door vrijwilligers verzet: er zijn verkeersregelaars, parkeerhulpen, mensen bij de kassa, mensen die helpen op de baan, EHBO, beveiliging. Er komt nog veel bij kijken.
Qua wedstrijd hoeven we zelf echter niets te doen, dat wordt gedaan door de organisatie uit Hoornsterzwaag. De race begint met de tijd steeds meer te leven in Ee en omgeving. Sowieso is Ee een levendig dorp. 10 mei wordt in dit dorp ‘Open dorp’ gehouden. Bedrijven en verenigingen presenteren zich dan voor belangstellenden.
Met de Jister Brommerclub staan we dan op het plantsoen bij de kerk. De brommersmid gaat daar dan vis bakken en voor liefhebbers van oude brommers organiseren we een klein toertochtje. Iedereen is hier welkom!’ Meer informatie over de grasbaanrace op www.oldtimergrasbaanrace.nl en over het Open dorp op www.dorp-ee.nl.