Beloning van 250 euro voor tip over gestolen fuiken

0
392
Zoutkamp Glasaal uitzetten-2

ZOUTKAMP – Het is nu twee weken geleden dat vijf van de fuiken van visser Gaele Postma uit Zoutkamp zijn gestolen en nog steeds is er geen enkel spoor van de dieven, noch van de fuiken. De anders zo rustig ogende visser is boos. Goed boos.
“De fuiken kosten per stuk tweehonderd euro. En het zijn niet alleen de fuiken zelf die ik nu kwijt ben, maar ook de vangst die erin zat en de vissen die ze er nog mee gaan vangen.” Volgens Postma gaat het om stropers, die illegaal vissen in de wateren waar hij een vergunning voor heeft. “Zo word je dus dubbel benadeeld.” Om zijn netten terug te krijgen, heeft Postma een beloning van tweehonderd euro uitgeloofd voor de gouden tip. Een ondernemers uit Zoutkamp heeft daar nog eens vijftig euro bij opgedaan. “Hij zei: ‘ik hoop dat we ze snel te pakken hebben. Dan laten we ze op Pinkstermaandag los en dan zullen we eens zien wat er van ze over blijft.’” De fuiken zijn gestolen bij Electra in het Reitdiep. “De politie is er wel mee bezig, maar het is heel moeilijk. Bij Electra kun je twee kanten uit. Dit is niet de eerste keer dat er fuiken van me gestolen zijn, al was het de laatste jaren rustig. Als die stropers door hun fuiken heen zijn, jatten ze gewoon van een ander.” De fuiken van Postma zijn zo’n zeven meter lang en de netten zijn groen van kleur, met een zwarte vleugel. Wie een tip heeft, kan bellen met Paling Rokerij Postma op 0595-402177.