Boeren bundelen krachten voor Campina Open Boerderijdagen

0
144
Burum - open boerderijdag

BURUM – Op Tweede Pinksterdag vindt landelijke de Campina Open Boerderijdag plaats. Ook in Burum is het mogelijk om van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje te nemen op het boerenbedrijf van de familie Van der Born aan de Wytsmaweg 1. Speciaal voor deze Open Boerderijdag hebben maar liefst elf melkveehouders gezamenlijk de organisatie op zich genomen. Alle veehouderijbedrijven uit Burum en omstreken dragen een steentje bij om een zeer divers programma neer te zetten. Op de Open Boerderijdag krijgt een ieder de kans om te proeven van het boerenleven en om met eigen ogen te zien waar melk precies vandaan komt. Op de boerderij worden activiteiten georganiseerd als de boerenstormbaan, een skelterrace, zuivel proeven, koe melken, een springkussen, overall hangen, vla voetbal en kalfjes knuffelen. Daarnaast is er de quiz ‘Waar of niet waar?’ en een leerzame speurtocht. Ook voor volwassen is er van alles te doen. Naast het bezichtigen van de stal en de dieren is er ook een demonstratie van stationaire voederwinning. Melkveehouder van der Born: ‘We zijn trots op onze familieboerderij en vinden het belangrijk dat mensen – en met name kinderen – weten waar hun melk vandaan komt. We kijken er naar uit om samen met andere deelnemende boeren ons vakmanschap te delen en gezinnen een leuk en leerzaam dagje uit te bezorgen.’ De Burumer veehouders nodigen een ieder uit op maandag 9 juni aan de Wytsmaweg 1 in Burum.