Crowdfunding moet Kanaalpop mogelijk maken

0
132

ZUIDHORN – De organisatie barst weer van de plannen, de data zijn geprikt en bezoekers beginnen zich voorzichtig aan weer te verheugen. Niks lijkt een geslaagde editie van Kanaalpop in de weg staan, maar schijn bedriegt. De financiën blijken een heikel punt. Wil het festival ook dit jaar haar grote kracht de gratis entree in stand kunnen houden, dan is er nog een flink bedrag nodig. Via crowdfunding hoopt zij dit bij elkaar te krijgen.
Maar liefst 15.000 euro is het doel. Kosten zoals de huur van een podium, sanitaire voorzieningen, licht en geluid en onder andere de programmering moeten hiervan voldaan worden. Andere jaren maakten vele sponsoren het festival mogelijk, maar noodgedwongen moet de organisatie naar andere middelen zoeken. En zo ineens staat het zo populaire festival er iets minder voor. Hoewel het allemaal spannend klinkt, maakt Patrick Wijninga, één van de organisatoren, zich nog niet echt zorgen. “In principe moet er gewoon eerst geld komen, anders is het niet mogelijk Kanaalpop op te zetten. Heel veel bezoekers gaven andere jaren ook aan, dat ze er echt geen moeite zouden hebben om te betalen voor Kanaalpop.”
Hij heeft er dan ook vertrouwen in dan velen een donatie zullen doen. Want dat is het idee van crowdfunding. In het noorden is het misschien nog niet zo bekend, maar in de Randstad wordt het concept al veel ingezet om geld op te halen voor evenementen en projecten. Wie doneert, krijgt er niet alleen de zekerheid van een leuk festival voor terug, maar er is ook nog een tegenprestatie. Zo zijn er sleutelhangers van Kanaalpop voor 7,50 euro beschikbaar en speciaal ontworpen t-shirts voor 30 euro. Maak Kanaalpop waar dit jaar en kijk op www.kanaalpop.nl. “Ik denk echt dat het gaat lukken”, spreekt Patrick hoopvol. “En dat mensen best bereid zijn een bijdrage te doen.” De crowdfundings-actie loopt tot 15 juli.