Dames BBC promoveren naar tweede klasse

0
138
Burgum - dames 1

BURGUM – Vrouwen 1 van BBC is afgelopen zaterdag gepromoveerd naar de tweede klasse. Zaterdagmorgen reisde het team af naar Pelikaan S. in Oostwold, waar BBC met 1-3 wint aan het langste eind trok. In de veertiende minuut kwam BBC onverwachts en met een beetje geluk op voorsprong. Aline Tilkema kon een slechte uittrap van de keepster van Pelikaan S naar de medespeelster onderscheppen en scoorde de 0-1. Pas in de 75e minuut kon Rommie Dijkman de 0-2 scoren. Het antwoord van Pelikaan S kwam al een minuut later. Door slecht verdedigen van BBC en een overtreding mocht Pelikaan S een vrije trap nemen die fraai werd binnengeschoten. Daarna kreeg BBC het nog even knap lastig. De beslissing viel in de 86e minuut. Rommie Dijkman kreeg met een dieptepass van Pytsje Veenstra de vrije ruimte, omspeelde de keepster van Pelikaan S en scoorde de 1-3. Dit werd tevens de eindstand. Trainer Pieter Antonides van BBC, die na dit seizoen afscheid neemt, kon zich geen beter afscheid wensen. In de kantine van BBC werden na afloop bloemen uitgereikt.