Duo haalt Nederlandse kampioenschappen

0
167
Surhuisterveen - Chayenne de kock en Jiska Batema

SURHUISTERVEEN – In de Stilohal in Zwolle werden zondag de laatste plaatsingswedstrijden van de A- en B-lijn acro gehouden. Voor het A-jeugd duo Chayenne de Kock en Jiska Batema van WSBF was het de laatste kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen. Ze lieten twee keurige oefeningen zien; de balansoefening werd beloond met een score van 25,950 en de tempo-oefening met 26,050. Dit puntentotaal van 52,00 is voldoende om mee te doen aan de NK’s. Het duo had dit weekend meer wedstrijden te doen. Op 29 en 30 mei deden zij mee aan een internationale wedstrijd in Den Bosch waar teams uit Oostenrijk, Monaco, Portugal en België aanwezig waren. De prestaties waren op dit niveau zo goed, dat zij de finale wisten te halen. In de finale haalden zij de zevende plaats; een prima resultaat voor het feit dat zij voor het eerst aan een wedstrijd van dit niveau meededen.