Eenrum bekroont geweldig seizoen met promotie

0
175
Eenrum Promotie groepsfoto

“Dit is zo mooi voor De Marne na al die degradaties”

EENRUM – VV Eenrum is zondag gepromoveerd naar de Vierde Klasse!.  In de beslissende wedstrijd werd SPW – uitkomend in 5F-met 5-2 verslagen. Daarmee was het eerste seizoen onder bewind van Ronald Bouwman gelijk prijs.
“Maar je moet de trainer niet de credits geven. We hadden een geweldig elftal en de jongens hebben het waargemaakt”, zei de dolgelukkige Bouwman, die tevens de gemeente De Marne benoemde. “Veel clubs uit De Marne zijn gedegradeerd. Dit is zo mooi.”.  De ‘roodbaadjes’ kwamen in de thuiswedstrijd met 1-0 voor via een strafschop en vervolgens draaide Stadskanaal Pekelder Weg de rollen om: 1-2.  Nog voor rust kwam de rood-zwarte brigade weer langszij.  In de tweede helft kletste Eenrum vol over de Oost-Groningers heen: 5-2. Eenrum, dat als tweede eindigde in de competitie en in de nacompetitie ook Farmsum versloeg, verdiende dan ook de promotie naar de vierde klasse, waarin het voor het laatst uitkwam in het seizoen 1997-1998. “We hadden bewust gekozen voor de tweede periode om Kloosterburen, onze angstgegner, te ontlopen. Het kwam gelukkig uit. Over beide wedstrijden waren we de baas.”  Selectie en technische staf van Eenrum vierden de promotie uitbundig. Met een Indisch  buffet en onbeperkt drinken. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes.