Expositie over Baarsma-bedrijven in Brugchelencamp

0
210
De Westereen - baarsma expositie

DE WESTEREEN – In zorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen wordt zaterdag 7 juni een bescheiden expositie gehouden over de Baarsma-bedrijven. Op de tentoonstelling zijn foto’s, documenten en ander materiaal te bezichtigen. Het zorgcentrum biedt daarbij een gratis kopje koffie of thee aan. De expositie wordt gehouden naar aanleiding van het verschijnen van het boek ‘Het Baarsma-imperium, een handelsfamilie uit een ventersdorp’. De expositie is van 9.30-11.00 en 14.30-16.30 uur. De auteur van dit boek, Jaap van der Boon, is tijdens deze tentoonstelling aanwezig. Het boek handelt over het verleden van De Westereen als ventersdorp, de start van Rein Baarsma met zijn kleine winkel en kaashandel en de uitbouw tot een groothandel voor eerst de venters en daarna de kruideniers in geheel Noord-Nederland.  De groothandel bestaat nog steeds. Andere Baarsma’s hebben nieuwe bedrijven gesticht, zoals de kledingketen Sake Store, Baarsma Wine Group – de grootste wijngroothandel van de Benelux – Baarsma Mode op Ameland en de beddenzaak Meulen & Baarsma. Het boek is ook verkrijgbaar tijdens de expositie.