Gemeente herziet brandvergunningen

0
121

GROOTEGAST – De gemeente Grootegast gaat op verzoek van de VVD onderzoeken of de maanden waarin afval verbrand mag worden aangepast moeten worden. Volgens de partij is dit nodig omdat veel dieren zich in mei in stro- en houtbulten vestigen, waarna zij een maand later levend verbranden als de hoop in de fik gaat. Volgens de partij is het probleem op te lossen door mensen meteen in mei de kans te geven hun afvalbult in brand te steken. Op deze manier zou er voor vogels niet genoeg tijd zijn om zich in de bult te vestigen. Hoewel wethouder Mark de Haan (CU) aanvankelijk op de eigen verantwoordelijkheid wees van degenen die de bult moeten aansteken, was het later burgervader Kor Dijkstra (CDA) die aanbood het voorstel serieus te bekijken. Binnenkort komt hij terug met een voorstel bij de gemeenteraad.