Gosse van der Meer – week 23 2014

0
150
Gosse vd meer

SURHUIZUM – De 18-jarige (deze maand wordt hij negentien) mountainbiker van Feenstra-Felt PB Kenda Bike Team Gosse van der Meer is zondag in het Duitse Albstadt als 99e over de finish gekomen bij de World Cup. In totaal deden er 143 rijders onder de 24 jaar mee aan deze World Cup. Het was het debuut voor Van der Meer in een wereldbekerwedstrijd. Zijn deelname aan deze wereldbeker was te danken aan zijn goede presteren het weekend ervoor in het Duitse Grafschaft, waar hij als tweede over de finish kwam. Van de Nederlanders die meededen in de beloftencategorie eindigden er vier boven Van der Meer. De deelname aan de wereldbeker is voor Gosse van der Meer zeer bijzonder te noemen. Het is nog maar iets meer dan een jaar geleden dat hij voor het eerst op een mountainbike stapte. Twintig wedstrijden verder weet hij het al tot een wereldbekerwedstrijd te schoppen.