Hillie en Helga Bergstra ondernemer van het jaar

0
207
spar zoutkamp

ZOUTKAMP – Dit jaar zijn Hille en Helga Bergstra met hun supermarkt de Spar ondernemer van het jaar geworden. Dit is natuurlijk de kers op de slagroomtaart van hun 25-jarig jubileum. Het dynamische duo nam 25 jaar geleden de bakkerij en Spar winkel over van familie Ozinga. Ze openden hun deuren onder de naam “Meermarkt”, na een fikse verbouwing, vlak voor het toeristenseizoen. Ze voelden zich gelijk thuis in Zoutkamp. Tot 2006 hebben ze flinke veranderingen doorgevoerd. De grootste verbouwing staat velen nog in het geheugen gegrift.
De gevel werd verplaatst, wat een grote hoeveelheid nieuwe winkelruimte creëerde. Een nieuwe Meermarkt-formule werd neergezet en is volgens Hille en Helga één van de mooiste veranderingen. Spijtig genoeg kregen ze binnen een jaar bericht dat de Meermarkt formule werd opgeheven;  de Sligro-groep en Spar gingen samen werken, alle winkels moesten verder als Spar. Hier werd  eerst met gemengde gevoelens op gereageerd omdat Spar toen nog een stoffig imago had. Sinds de ombouw staan Hille en Helga volledig achter de Spar Champions League formule en spelen in op de markt met nieuwe producten en een nieuwe manier van supermarktbeleving. Het assortiment en service worden steeds verder uitgebreid, denk aan de slijterij, bloemen, schoenmaakservice, cadeaubonnen, sinaasappelpers en natuurlijk de zondag opening gedurende het hele jaar. Hille en Helga vieren hun 25-jarig jubileum met veel leuke acties te organiseren voor het dorp. Zo is er een ballonnenactie, een primeur van huden slijterij `t Meulendiekje, een bijzondere rondvaart op pinkstermaandag en de introductie in september van een eigen klantenkaart.