Jannick de Jong wint voor het eerst WK GP Langbaan

0
143
De Jong Training GP Vechta 07092013

EENRUM – Jannick de Jong heeft de eerste Langbaan GP van het seizoen 2014 in het Duitse Herxheim (bij Karlsruhe) gewonnen. Op de  langbaan van Herxheim reed De Jong onder toezicht van 16.500 bezoekers naar de overwinning. Het is zijn eerste GP overwinning en hiermee is hij de derde Nederlandse GP winnaar in de geschiedenis in deze motorsport-discipline. De Jong is vice-wereldkampioen langbaan solo 2013 en staat ook na deze eerste Grand Prix tweede in de tussenstand, dit in verband met het feit dat de punten voor het WK worden doorgeteld. Het was een teleurstellende start van het WK voor Dirk Fabriek (ook al eens winnaar van een GP en al een keer derde in de eindstand van het WK Langbaan) die wegens technische problemen met vier puntjes slechts een vijftiende plek noteerde. Op zondag 13 juli gaat de WK-Serie 2014 verder met de 2e Grand Prix in het Franse Marmande (bij Bordeaux) waar we wellicht voor ongeveer hetzelfde aantal toeschouwers (Marmande trok al eens rond de achttienduizend toeschouwers) ook weer fantastische motorsport kunnen aanschouwen op het allerhoogste niveau. Vervolgens zal op 17 augustus de derde GP plaatsvinden in het Groningse Eenrum.