Jenze Kingma

0
1378
In Beeld Jenze Kingma

De Ondernemersvereniging Toerisme Westerkwartier toont zich optimistisch over het nieuwe seizoen. Sinds kort staat oud-wethouder Jan Oomkes weer aan het roer en met een goede start op Tweede Paasdag is een goed startschot gegeven. Er wordt hard gewerkt aan de vereniging. Penningmeester Jenze Kingma (FOTO) vertelt dat er een duidelijke groei van het aantal toeristen wat het mooie Westerkwartier bezoekt, te merken is. “Niet alleen zijn er meer toeristen van buitenaf die ons gebied bezoeken, we merken ook dat er meer en meer burgers in het gebied attracties en evenementen ontdekken waar ze nog nooit van gehoord hadden”, vertelt hij tevreden. De vereniging werkt dan ook hard aan de naamsbekendheid van het gebied en de toeristische ondernemers hierin. “Zodra er iets in het gebied gebeurt op toeristisch gebied zijn wij erbij of organiseren wij het.” En daarbij is er altijd weer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen. “Veel vertrouwen hebben we in het Runderland-concept. En we zijn ook erg druk met het inventariseren van auto- en busreizen waarbij we ons direct richten op de internationale markt. Of er straks een hoop Japanners door het Westerkwartier lopen? Voorlopig richten we ons vooral op de Duitse en Nederlandse markt, maar wie weet.” Ondernemers in de recreatieve- of toeristische sector zijn altijd van harte welkom lid te worden van de vereniging. “En dat geldt voor alle toeristische ondernemers. Eigenlijk iedereen die direct met het toerisme te maken heeft. Daar kan ook een winkel of een slager onder vallen. Mensen die met hun caravan hierheen komen, kopen ook weer hun spullen daarbij.” Wie zich wil aanmelden of meer informatie wil kan terecht bij Jenze via 06-23560634 of kan contact opnemen met Michiel Bus via 06-19497145 of mcbus@avestura.nl.