Joop Atsma schiet deelnemers fietstoertocht weg

0
124
Surhuisterveen - Toertocht fiets voor een huis

SURHUISTERVEEN – Maar liefst 310 deelnemers meldden zich afgelopen zaterdag in Surhuisterveen voor de fietstoertocht ‘Fiets voor een Huis’. Zij konden kiezen uit drie afstanden: 25, 60 en 100 kilometer. De langste afstand was het meest in trek. Zo’n 175 mensen gingen onderweg voor de tocht, die hen richting Appelscha voerde. De organisatie zag tevreden terug op de tocht. ‘Iedereen was vol lof’, laat medeorganisator Jack Bouw weten. ‘Sommige deelnemers kwamen op plekjes waar ze nog nooit eerder waren geweest.’ De kortste afstand voerde de deelnemers door een gedeelte van het Westerkwartier. De oudste deelnemer, afkomstig uit Marum, was 89 jaar. ‘Ook hij ontdekte een plek waar hij nog nooit was geweest’, vertelt Jack Bouw. ‘Hij fietste door het Doezumer bos, dat hij helemaal niet kende.’ Wiep de Boer uit Surhuisterveen werd de gelukkige winnaar van het door Bauke Mollema gesigneerde Belkin-tricot. Mollema is ambassadeur voor Fiets voor een Huis. De opbrengst van de fietstoertocht is bestemd voor Fiets voor een Huis. Team Surhuisterveen beklimt op 30 augustus de Galibier en heeft zich als doel gesteld vijftien huizen te bouwen in Bangladesh. De foto is gemaakt door Harm Feitsma.