Meerdaags Jeugdvolleybaltoernooi doet aan als een festival

0
751
Doezum - volleybal 2

DOEZUM – Wie niet beter weet heeft het idee terecht te komen op een festival. Honderden jongeren vertoeven in koepeltentjes op het sportveld bij Zwembad de Woldzoom, muziek schalt uit de speakers van meegebrachte muziekinstallaties, en hier en daar wordt gesmuld van een zomers ijsje. Wie vervolgens de sporthal Leegens binnenstapt, wordt in de festivalgedachte bevestigd. Er is een mobiele telefoon-oplaadpunt, waar tientallen telefoons aan verscheidene stekkerdozen worden opgeladen. Er staat een bakje waarin geld wordt verzameld voor de zoektocht naar de vermiste Lisanne en Kris in Panama. Toch werd er niet een festival gehouden rondom sporthal Leegens in Doezum de afgelopen dagen. Het was het Meerdaags Jeugdvolleybaltoernooi dat inmiddels al voor de 37e keer werd georganiseerd. Het toernooi, waarvoor de voorbereidingen al in oktober vorig jaar begonnen zijn, kende wederom een groot aantal deelnemers uit heel Nederland, maar ook uit België en zelfs uit Denemarken. In totaal bivakkeerden meer dan vijfhonderd jongeren in Doezum. Het is in Doezum niet alleen het potje volleybal dat telt, maar ook de gezelligheid rondom de wedstrijden. Veel van de deelnemers kennen elkaar uit het wedstrijdveld, maar komen elkaar tijdens dit meerdaagse toernooi ook tegen op de camping, bij het tandenpoetsen en tijdens de vriendschappelijke partijtjes bij het zwembad. Voor het toernooi werd gebruik gemaakt van twee speellocaties; in Doezum en in Marum. In totaal waren bijna honderdveertig vrijwilligers in touw om het toernooi goed te laten verlopen. Zo werden de spelers met busjes vervoerd van Doezum naar de sporthal in Marum, waren er vrijwilligers in de sporthal die de wedstrijden begeleidden en vrijwilligers voor de catering. In de Meisjes-Top eindigden Sudosa-Desto en SV Dynamo op de hoogste plaats, in de Jongens-Top waren het Abiant/Lycurgus en SV Dynamo. Bij de Meisjes-A werd SV Dynamo eerste gevolgd door Sudosa-Desto, bij de Jongens-A waren het Grøndal EV en SV Dynamo die de hoogste scores wisten neer te zetten. In de categorie Meisjes-B wonnen Emmen ’95, bij de Jongens-B was het wederom SV Dynamo die wist te winnen.