Ontmoetingsavond en Repair café goed bezocht

0
136
repair cafe

GRIJPSKERK – De eerste ontmoetingsavond en het Repair café in Grijpskerk vorige week is goed bezocht. De ontmoetingsavond is voor nieuwe medelanders en Grijpskerkers. Foka Dijkstra van vluchtelingenwerk opende symbolisch deze startavond en vertelde over het belang van contact tussen de nieuwe medelanders en bewoners uit het dorp. Op avonden als deze is het belangrijk Nederlands met elkaar te praten. Hierna verrichte Dijkstra de officiële handeling door haar hand bij de boom te zetten. Een boom met allemaal verschillende kleuren wat samen een geheel is. Na een kopje koffie met elkaar te hebben gedronken vertelde Ebel van Houten over het Repair café. Het is de bedoeling dat dit drie tot vier keer per jaar plaats gaat vinden. Mensen uit het dorp en omstreken kunnen dan langs komen met hun te repareren spullen. Ook onder de nieuwe medelanders bevinden zich handige mensen die hier aan mee kunnen werken. Na de zomervakantie zullen de ontmoetingsavonden doorgaan.