Slagwerkensemble de Wâldsang promoveert naar eerste divisie

0
137

BUITENPOST – Twee slagwerkensembles van muziekschool de Wâldsang zijn naar een concours geweest in Hattem, het zogenoemde podiumconcours voor slagwerkensembles met deelnemers uit de bovenste helft van Nederland. Alle ensembles speelden een programma van minimaal twintig en maximaal dertig minuten. Het beginnersensemble van de Wâldsang kwam uit in de jeugddivisie. Zij behaalden 87 punten, waarbij 80 punten de norm is voor een eerste prijs. Het gevorderdenensemble kwam uit in de tweede divisie en behaalde 94 punten. Een eerste prijs met onderscheiding en promotie naar de hoogste divisie. De jury schreef onder andere in het verslag: ‘De muzikale beleving was grandioos!’ Met dit resultaat hebben beide ensembles zich geplaatst voor het Nederlands kampioenschap dat gehouden wordt in januari 2015 in Assen.