Viltworkshop met gebruik van verfplanten bij De Kruidhof

0
1037

BUITENPOST – Op zaterdag  14  juni 2014 organiseert botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost een viltworkshop. Tijdens de workshop wordt het vilt eerst geverfd met verfplanten uit de eigen verfplantentuin. Tijdens deze dag wordt een kruidige lunch geserveerd in het tuincafé van De Kruidhof.
Tijdens de workshop leert men het proces van ruwe wol verven met verfplanten en de wol zo te bewerken dat u ermee kunt gaan vilten. Natuurlijk gaat u mee de tuin in om de verfplanten te bekijken en iets te leren over de planten waarmee u vilt geschikt kunt verven. In het middagdeel wordt er gevilt en kunt u bijvoorbeeld al een eenvoudige tas of een sjaal op zijde maken. Zowel beginners als gevorderden zijn van harte welkom. De prijs van de workshop is €60,00 per persoon inclusief koffie en kruidcake, een kruidige lunch, (klein)materiaal en toegang tot de tuinen. Tegen betaling aan de cursusleidster kan men op de dag zelf meer materiaal aanschaffen. De workshop is van 10.00 tot 17.00 uur. Na afloop van de workshop is men in de gelegenheid (verf)planten aan te schaffen in de grote verkooptuin. Opgave voor 11 juni 2014. Dit kan via info@dekruidhof.nl. Het maximum aantal deelnemers is 15 personen. Bij minder dan 5 deelnemers gaat de workshop niet door. In dat geval krijgt men bericht.