Vlaggetjesdag Zoutkamp en Waterpiraten Festival

0
114

ZOUTKAMP – Het belooft weer groot feest te worden in het pittoreske vissersdorp Zoutkamp tijdens het pinksterweekend. Het programma is wederom zeer uitgebreid. Met dit jaar als extra activiteit het Waterpiraten Festival op zondag 8 juni van 15.00 tot 19:30 uur (gratis toegang). Zanger Burdy gaat naast zijn geplande optreden het evenement ook presenteren, dit alles gaat plaatsvinden vanaf de garnalenkotter ZK 18 van schipper Johan Rispens. Tijdens dit feestelijke weekend kan men genieten van de vrolijke klanken van diverse shantykoren in de binnenhaven. Live bands en drive-inn shows zijn in de plaatselijke cafés van de partij. Verder zijn er talloze demonstraties op het gebied van visserij (garnalen pellen, netten boeten, paling roken en diverse oude ambachten). De reddingsboten Suzanne en Gebroeders Luden liggen in de haven en kunnen van dichtbij bezichtigd worden en je kunt via de helikoptervluchten genieten van het Lauwersmeer van grote hoogte. Op en rond het dorpsplein staat een gezellige kermis. In de haven zijn visshows/veilingen en verschillende oude ambachten te zien. Er zijn markten, een kofferbak- en rommelmarkt op zaterdag en de grote toeristenmarkt op tweede pinksterdag (vlaggetjesdag). Op tweede pinksterdag (vlaggetjesdag) zal traditiegetrouw de nieuwe garnalenkoningin en hofhouding worden binnengehaald. Er kan door belangstellenden gratis worden meegevaren op het Lauwersmeer, op één van de met vlaggetjes versierde kotters. Meer info: www.pinksteren-zoutkamp.nl