Voorbereidingen Dag van de Garnaal in volle gang

0
107
Stichting Promotie Lauwersoog 011

LAUWERSOOG – Het bestuur van Stichting Promotie Lauwersoog is weer druk bezig met de voorbereidingen van ‘De dag van de Garnaal’ in de haven van Lauwersoog. Door omstandigheden kon deze dag vorig jaar niet doorgaan. Maandagavond heeft het bestuur een gesprek gehad met burgemeester Koos Wiersma en Wethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne. Eerder vond ook al een gesprek plaats met het gemeentebestuur van Dongeradeel. Alle partijen hebben de geschillen bijgelegd en kijken weer vol vertrouwen naar de toekomst. De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 september, de opening van het nieuwe garnalenseizoen. De dag begint vanaf 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud, zoals een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival. Ook zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Tevens wordt er een groot symposium gehouden over de visserij. Meer informatie www.promotielauwersoog.nl