Zaterdagprogramma Pinksterfeesten vervroegd

0
170
Veenklooster - Arie de Rover

VEENKLOOSTER -  Trainer en coach Arie de Rover uit Bleskensgraaf leidt de openluchtdienst op Pinkstermaandag op het landgoed Fogelsanghstate in Veenklooster. De Pinksterfeest-activiteiten in het brinkdorp bevatten deze keer een uitgebreider zaterdagprogramma.
Arie de Rover (51) was jarenlang een succesvol manager en trainer in het bedrijfsleven. Na een crisis in zijn leven werd hij spreker, trainer en coach op het gebied van identiteitsvragen. Daarnaast runde hij een retraitecentrum, dat inmiddels is uitgegroeid tot een opvanghuis voor getraumatiseerde vrouwen: Safe Haven. Tijdens zijn carrière in het bedrijfsleven raakte hij in een crisis toen hij er niet in slaagde een conflict binnen zijn kerk op te lossen en er achter kwam dat hij zijn gezin verwaarloosde voor zijn zakelijk succes. Hij zette een radicale stap in zijn leven door zijn baan op te zeggen. Over deze periode in zijn leven schreef hij het boek ‘Leven na de genadeklap’. De organisatie heeft voor het Pinksterweekend van 6 t/m 9 juni weer een druk programma samengesteld voor kinderen en tieners, voor jongeren en ouderen. Het meest opvallende is dat het zaterdagprogramma is uitgebreid en vervroegd. Voorheen begon de zang- en concertavond pas om 20.00 uur.  Omdat voor veel ouderen dit tijdstip wat bezwaarlijk was, begint het programma al om 17.00 uur met een Sing-In, waaraan de Siloam Sjongers uit Drachten meewerken. Met name Johannes de Heerliederen zullen hier gezongen worden. Ook nieuw is de aansluitende broodmaaltijd. Zowel mensen die alleen de Sing-In willen bezoeken als de mensen die de zang- en concertavond willen bijwonen kunnen er dan eten. De zaterdagavond wordt geleid door Gerrit Lolkema uit Buitenpost en een brassband en het Westerlauwers Mannenkoor zorgen voor de muziek. Vrijdags is er weer een survival vanaf 17.30 uur met na afloop een barbecue en spreker Gerlof Wiersma (opgave via survival@pinksterfeest.com). Zondagmiddag is er een dienst met muziek en spreker van de plaatselijke baptistengemeente: Harold ten Cate en gospelband Lighthouse. ’s Avonds staan net als vorige jaren Martin Brand en het Praise United Friesland Koor op het programma. Op Pinkstermaandag is er tegelijk met de openluchtdienst een kinderprogramma in een van de tenten. ’s Middags is er een bezinningsroute door het oude bos, voor wie zich even wil terugtrekken. In en rondom de tent zijn er ’s middags diverse activiteiten, waaronder een schilderworkshop, kunst,  muziek van het New Creation Gospel Choir & Band en kinderkoor The Sound. De gehele dag is er muziek van drie gospelgroepen verspreid over het landgoed.  Muziekgroep Young Spirit uit Ulrum sluit het weekend om 16.30 uur af met een slotconcert. Het gehele programma is gratis, met uitzondering van de survival en de broodmaaltijd zaterdag. Overigens is de monumentale Fogelsangh State zelf geopend; het is de landelijke Kastelendag. Er kan ook weer gekampeerd worden dit weekend. Kijk voor meer informatie op www.pinksterfeest.com.