Achtkarspelen wil geld van Caparis

0
130

BUITENPOST – Nu Caparis na enkele jaren weer een overschot heeft, wil de gemeente Achtkarspelen dat bedrag graag incasseren. Een meerderheid in de gemeenteraad sprak zich uit tegen een plan om het geld bij de organisatie te houden. De opstelling van het werkvoorzieningsschap leidde tot woede bij de raadsleden. “Nu is er geld over, maar krijgen we het niet terug. Bij tekorten moeten we wel bijspringen,” was de reactie van Ypie Spoelstra (CU). Theun Nicolai (PvdA) greep de actie aan om nog eens te pleiten voor een eigen werkvoorzieningsschap. Tjibbe Brinkman (FNP) sprong juist op de bres voor de medewerkers van Caparis. “Ik heb respect voor de medewerkers. Zij kunnen er niks aan doen dat de veldjes er niet goed bij liggen. Dat wordt van bovenaf bepaald.”