De Kruidhof doet mee met Nationale Tuinweek

0
159
Buitenpost - kruidhof plantenactie

BUITENPOST – De vereniging Groei & Bloei organiseert dit jaar voor het eerst de Nationale Tuinweek in het hele land van 14 tot en met 21 juni. De tuinvereniging wil daarmee meer mensen enthousiasmeren om actief te gaan tuinieren met bloemen en planten. Botanische Tuin De Kruidhof in Buitenpost organiseert in deze week verschillende activiteiten voor jong en oud. De Nationale Tuinweek heeft als thema ‘Tegel eruit, plant erin’. Daarmee hoopt Groei & Bloei een bijdrage te leveren aan groenere steden en dorpen met een grotere biodiversiteit. In De Kruidhof kunnen kinderen op 14 juni vanaf 13.00 uur gratis bloemen zaaien. Wie een tegel uit de tuin inlevert of een foto van een verwijderde tegel in de tuin laat zien bij de stand van Groei & Bloei krijgt in de Nationale Tuinweek 10% korting op de planten uit de verkooptuin van De Kruifhof bij besteding vanaf €25,00. Daarnaast is er op 14 juni van 10.00-17.00 viltworkshop met verfplanten uit eigen tuinen, op 15 juni om 14.00 uur is er een wandeling met gids door de zeventien thematuinen van De Kruidhof en op 21 juni is er van 13.30 tot 15.30 een workshop geneeskrachtige kruidenthee maken.