Deelname uit Duitsland aan autocross Noardburgum

0
164

NOARDBURGUM – De Stichting Autocross Noordbergum (SACN) organiseert op zaterdag 14 juni aanstaande voor de zesde keer een autocrosswedstrijd in Noardburgum.
Na het georganiseerde Noord Nederlands Kampioenschap in 2013 heeft de organisatie meer aandacht gekregen van rijders uit het hele land. Vanuit Brabant komen berichten binnen dat er deelnemers naar Noardburgum komen om deel te nemen in de kever- en sprintklasse. Zelfs uit Duitsland is er ditmaal een aanmelding voor deelname. Er zijn 14 juni zeven verschillende klassen te zien; standaardklasse, vrijestandaardklasse, keverklasse, sprintklasse, de junioren, regioklasse en de Idzenga Kevercup.  De Idzenga Kevercup zou aanvankelijk starten in Sint Annaparochie. Door de hoeveelheid regen begin mei werd die wedstrijd afgelast.
Daardoor strijden de snelle platte kevers in Noardburgum voor de eerste van in totaal vier wedstrijden. Vanuit Feanwalden tot aan Zuid-Holland komen de deelnemers voor deze cup naar Noardburgum.
Dat er niet alleen in crossauto’s geracet kan worden, zal blijken op 14 juni. Er zal een demo gegeven worden door een tiental zitmaaierracers. De eerste wedstrijd start deze dag op 11.00 uur. Op vrijdagavond voorafgaande aan de autocross is er vanaf 17.00 uur de traditionele grasbaanwedstrijd.