Fred Stol week 24 – 2014

0
141
Fred Stol 2013

Wethouder Fred Stol mag zich de nieuwe molenwethouder van de gemeente Zuidhorn noemen. Met het vertrek van Jan Oomkes, is deze ‘post’ vrijgekomen. Zijn eerste actie als kersverse molenwethouder zal de onthulling van een schilderij van Frans Hage zijn in de koren- en pelmolen De Fortuna in Noordhorn op zaterdag 14 juni. Kunstschilder Hage uit Zuidhorn leent het schilderij enige tijd uit voor een expositie in de molen. Voor Stol als nieuwe molenwethouder is dit een mooie aanleiding om nader kennis te maken met de vrijwilligers, die de molen draaiende houden en bezoekers rondleiden. Stol valt met zijn neus in de boter, want 14 en 15 juni vindt ook weer het Groninger Molenweekend plaats. De molenwethouder kan zijn lol niet op dus. De meeste van de ruim tachtig molens in de provincie zijn dan open voor bezichtiging. Daarnaast vinden er allerlei activiteiten rond en op de molens plaats (www.groningermolenhuis.nl). Behalve de reguliere (molen)belangstellenden komen op deze dagen vaak molenaars uit andere provincies naar Groningen om een ‘rondje’ langs hun collega’s te maken. De Fortuna is zondag 15 juni niet open.