Gastouders in het Westerkwartier vakbekwaam door jaarlijkse bijscholing

0
164

WESTERKWARTIER – Een vast gezicht in de verzorging en begeleiding van kinderen is een voorwaarde voor het welbevinden van elk kind. Gastouders vormen een stabiele factor en bieden kinderen geborgenheid, aandacht en veiligheid. Ieder jaar volgen de gastouders bijscholingbijeenkomsten om hun kennis te onderhouden en vergroten. Naast de verplichte zaken als EHBO bij kinderen en de Meldcode Kindermishandeling is er een scala aan pedagogische onderwerpen die aan bod komen. Gastouderbureau inZicht verzorgt ieder jaar voor de aangesloten gastouder een aantal trainingen en workshops. Voor gastouders  is dit ook een gelegenheid tot uitwisselen van ervaringen en overleg met collega’s. Deze vorm van permanente educatie is onmisbaar om samen de geboden kwaliteit te kunnen waarborgen en te versterken. Zoekt u een gastouder in de buurt? Neem contact op met inZicht of kijk even op de website: www.gobinzicht.nl