Hans Postma

0
206
Hans Postma

Presentator Zomerradio
‘Afgelopen zaterdag stond onze eerste uitzending van Zomerradio van dit jaar op het programma. Het is inmiddels alweer het derde jaar dat ik op RTV NOF dit programma mag presenteren, ditmaal met drie nieuwe presentatrices: Djoeke Numan, Anja Cornelissen en Tineke Admiraal. Zomerradio is een programma dat tien weken lang, iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uitgezonden wordt. Het is een crossmediaal programma; we maken niet alleen radio vanuit de studio maar we hebben ook verslaggevers ter plaatse bij evenementen, een team met camera dat het ‘Blomke’ van de week uit mag reiken, waar vervolgens een filmpje van op Youtube verschijnt, en het programma is bijvoorbeeld te zien via de webcam. Al met al werken we met vijftien mensen aan de show. Het item ‘Blomke’ is één van mijn favorieten. Mensen kunnen opgegeven worden op verrast te worden met een bloemetje. Daardoor hebben wij al veel bijzondere momenten op de radio mogen laten horen. Vorig jaar kregen we tijdens de laatste uitzending van Zomerradio te horen dat de mevrouw die voor het bloemetje in aanmerking kwam, die leed aan kanker, inmiddels in het MCL lag. We hebben onze planning toen direct omgegooid en het team is vertrokken naar Leeuwarden. De mevrouw uit Emmeloord die het bloemetje voor haar had aangevraagd was apart naar Leeuwarden gekomen om daarbij te kunnen zijn. Dat zijn prachtige momenten, waar ik echt kippenvel van krijg. Nieuw dit jaar is de Dwaande-envelop. Er is zoveel leuks te beleven in de regio, waar mensen uit eigen regio soms geen weet van hebben. Ook voor dit item kun je mensen, of jezelf, opgeven. Wij komen dan langs met een stapel Dwaande-enveloppen, waaruit je dan mag kiezen. De activiteit hierin ga je dan de week daarop doen, waarna je een week later bij ons komt vertellen hoe het was. Toen we bedrijven hiervoor benaderden waren zij direct enthousiast en de activiteiten liegen er dan ook niet om. Een wielerclinic voor tien man, tuk-tukrijden op Lauwersoog, vissen bij de Forelpoel in Kollumerzwaag, noem maar op. Naast deze items treden er ook iedere uitzending van Zomerradio artiesten live op in de studio. Dit jaar zijn dat onder andere Carla de Bruin, Pieter en Michiel, Arjen Baakman (van The Voice), Jildou en Bernadette, de bands Once en PiT, Folkert Hans, Gaatze Bosma en Eva en Tjeerd Pieter. Allemaal artiesten die muziek maken die past bij ons programma. In het eerste jaar dat we Zomerradio maakten moesten we nog veel zelf achter de artiesten aan, nu melden artiesten zich ook zelf aan. Al met al is het de moeite waard om de uitzendingen te beluisteren. Dat kan via 107.0, via de kabel op 105.8 of via de webcam. Wil je iemand opgeven voor het Blomke of de Dwaande-envelop? Mail dan naar zomerradio@rtvnof.nl.’