Markskramer Grootegast bestaat tien jaar

0
181

GROOTEGAST – Voor Wilco de Vries werd in 2004 een grote droom werkelijkheid. Van supermarktmedewerker naar eigenaar van een ‘eigen’ winkel. Na meerdere pogingen van onderhandeling begon zijn winkel vorm te krijgen. In Grootegast zou een huishoudwinkel komen met een kleine afdeling aan speelgoedartikelen. Op 13 mei 2004 werd het werkelijkheid en opende Novy zijn deuren. Inmiddels zijn we tien jaar verder. “En wat hebben er een veranderingen plaats gevonden”, aldus Wilco. In 2007 werd de naam Novy veranderd in de naam Marskramer. Met name op commercieel gebied en folders is de winkel fors uitgebreid. Vielen er bij Novy zo’n twaalf folders per jaar op de mat, bij Marskramer is dat minimaal het tweevoudige. Toen de drogist naast de Marskramer haar deuren sloot, zag Wilco kansen en pakte die kans ook, waardoor de winkel uitgroeide tot een oppervlakte van ruim 350 vierkante meter. Deze keer werd het een grote verbouwing; nieuwe vloer, nieuwe inrichting én een nieuwe indeling. “We kijken er met veel plezier op terug. Wat zijn we trots dat we in een dorp als Grootegast zo’n mooie ruime winkel mogen hebben. Zonder de vaste klanten was dit echt niet gelukt. 2014 … Nu al een fantastisch jaar. Het Beste Bedrijf van de Streek worden en een jubileum vieren met je klanten dat we al tien jaar bestaan. Dit gaan we vieren met een extra voordeel folder die volgende week bij u op de mat valt.” Nieuwsgierig naar de acties? Kom dan langs op woensdag 11 juni aanstaande.