Meer dan duizend kinderen lopen in Zuidhorn

0
312
Zuidhorn wandelvierdaagse-3

ZUIDHORN – Meer dan 1000 kinderen en hun ouders hebben weer vier avonden lang 5, 10 of 15 km gelopen. De weergoden waren de lopers niet alle avonden goed gezind. Begon de Avondvierdaagse de eerste avonden met prachtig zonnig weer, de laatste avond viel het wandelfeest letterlijk in het water. In de stromende regen moest de laatste afstand afgelegd worden. Alle lopers volbrachten hem echter dapper, rillend en kletsnat kwamen ze over de finish. Waar ze gelukkig door wachtende ouders en familie hartverwarmend onthaald werden. Door de regen viel het festijn op de Overtuinen in het water. Iedereen spoedde zich met medaille naar de warme douche; het plein was eerder dan andere jaren weer verlaten. De organisatoren zijn erg tevreden over het verloop van de Avondvierdaagse. De hele week is zonder calamiteiten verlopen en de organisatie is erg blij met de grote opkomst