Nog geen Oranjekoorts in Noordoost Fryslân

0
161
Harkema - oranjestraat

Hooguit wat verhoging

REGIO – Het voorgaande Europees Kampioenschap voetbal, waarbij het Nederlands elftal in de poulefase werd uitgeschakeld, zit misschien nog iets te hoog bij de Noordoost Friezen. Van Oranjekoorts is er in de regio nog geen sprake. Hooguit een beetje verhoging. In de regio is er nog weinig te merken van dat het Nederlands elftal komende vrijdag hun eerste wedstrijd gaat spelen tegen Spanje. Slechts op enkele plekken hebben mensen hun huizen en tuinen versierd, en zelfs waar er versierd wordt is dat niet al te uitbundig. In de Warmoltstrjitte in Harkema is de koorts wellicht het hoogst. Op een enkele buurtbewoner na heeft men in de straat overal vlaggetjes te hangen. De één hangt slechts slingers op, de ander heeft grote vlaggen in de mast hangen. In Surhuisterveen hebben de ondernemers de handen ineen geslagen en oranje vlaggen opgehangen in de winkelstraat. Toch moet ook daar de stemming er nog wat inkomen. In Buitenpost zijn er nog maar weinig mensen die versieringen hebben hangen. Toch laat men zich hier van de creatiefste kant zien, met een constructie met oranje voetbal en oranje camera in top.

Buitenpost - oranje versiering

Surhuisterveen - oranje straat