Radiodienst voor Radio 5 wordt opgenomen in Harkema

0
137

HARKEMA – ‘Wat doe ik hier eigenlijk?’ Dat is het thema van de radiodienst, die op zondagmorgen 15 juni wordt opgenomen in de voortgezette Gereformeerde Kerk van Harkema. Voorganger is dominee Klaas Snijder.
Behoorlijk wat mensen worstelen met de vraag “Wat doe ik hier eigenlijk?”, vertelt dominee Snijder. In het Bijbelverhaal, dat in deze dienst centraal staat (Lukas 15:11-24) vertelt Jezus over een jongen die zich losmaakt van het ouderlijk huis.
Hij gaat stoer zijn eigen weg, maar ontdekt al snel dat die eigen weg doodloopt. Midden in zijn ellende vraagt hij zich af: Wat doe ik hier eigenlijk? Voor de predikant is die vraag herkenbaar. Snijder: ‘Ik ben niet met geloof of kerk opgevoed en toen ik in een donkere periode van mijn leven terechtkwam heb ik mijzelf ook afgevraagd, wat doe ik hier eigenlijk?
In die periode gaf iemand me de raad om tot Jezus te bidden om hulp. Dat heb ik gedaan en dat is mijn redding geweest. Ik heb ervaren dat je het zonder Jezus eenvoudig niet redt in het leven’. Aan de dienst werkt Hiel Gewoan uit Harkema mee. Het orgel zal worden bespeeld door Tjeerd Claus.
De uitzending door Zendtijd voor Kerken is op zondag 22 juni om 19.30 uur op Radio 5.