Veel animo voor werkgelegenheidsproject

0
135
Buitenpost - je kunt het dak op

BUITENPOST – Er is veel animo voor het werkgelegenheidsproject ‘Je kunt het dak op!’. Afgelopen donderdag vond er in Innovatiehuis Lauwersdelta een informatiebijeenkomst plaats. Het werkgelegenheidsproject waarbij een groep gemotiveerde bijstandsgerechtigden uit de gemeenten in Noordoost Fryslân en West Groningen een tweejarig opleidingstraject tot rietdekker krijgen aangeboden. Het gaat hierbij om een zogenaamd BBL-traject (werken en leren) waarbij de leerlingen tegen een marktconform salaris aan de slag gaan en tegelijkertijd een opleiding volgen. Tijdens de bijeenkomst gaven Fritech Personeelsdiensten en het Deltion College een uitgebreide uitleg aan geïnteresseerde rietdekkersbedrijven over alle ins en outs van het project, de bijbehorende opleiding en subsidies. Dit leverde in voorkomende gevallen interessante en heftige, maar vooral constructieve discussies tussen de aanwezigen op. Op de bijeenkomst waren, naast vertegenwoordiging van de Vakfederatie Rietdekkers, Werk & Inkomen De Wâlden en Deltion College, 10 geïnteresseerde rietdekkersbedrijven aanwezig. In een eerder stadium hebben een vijftal andere rietdekkersbedrijven die niet aanwezig konden zijn op deze avond ook aangegeven concrete interesse te hebben in dit project. De komende week zal duidelijk worden om hoeveel leer-werkplekken het in eerste instantie zal gaan en kunnen mogelijk de eerste werkzoekenden aan de slag binnen dit ambachtelijke werkgelegenheidsproject.