Zorgen over ziekteverzuim Westerwijs

0
99

ZUIDHORN – De gemeenteraad van Zuidhorn heeft zorgen over het hoge ziekteverzuim bij onderwijsorganisatie Westerwijs. Dat bleek maandag toen de raadsleden spraken over het jaarverslag van de organisatie.
Alex Temmingh (GL): “Westerwijs streeft naar een ziekteverzuim van 5,5%. Nu is dat nog 7,65% en daarmee ruim een procent hoger dan het landelijk gemiddelde. Waarom is dat ziekteverzuim zo hardnekkig hoog? Is de werkdruk misschien te hoog?
.“Betrokken gemotiveerd personeel meldt zich minder ziek,” wist André Hatzman te vertellen. “Het is tijd voor Westerwijs om hier nu eindelijk werk van te maken. Het is zo dat het ziekteverzuim in 2013 daalde, maar in 2014 nam het echt weer toe. Het mag nu eindelijk wel eens een keer echt gaan dalen.”Wethouder Henk Bakker (GL) zei toe over het onderwerp in gesprek te zullen gaan met de directie van Westerwijs.