Anton Augustijn nieuwe voorzitter voor D66 Zuidhorn

0
114
D66

ZUIDHORN – Scheidend voorzitter van de afdeling D66 Zuidhorn, Maaike Miedema, heeft de voorzittershamer overgedragen aan de nieuwe voorzitter Anton Augustijn.
In 2008 nam Miedema, samen met Jos Jonker, het initiatief om D66 in de gemeente Zuidhorn weer deel te laten nemen aan de politieke arena. Al snel werd de afdeling opgezet en
meldde zich een groep enthousiaste leden om de schouders er onder te zetten. Maaike wist de groep betrokken te houden bij de uitwerking van het eerste verkiezingsprogramma. De eerste gemeenteraadsverkiezingen voor de kersverse afdeling werd een succes. De eerste raadszetel werd in 2010 ruimschoots verdiend.
Nu, na zes jaar voorzitterschap waarbij D66 nu met twee zetels in de raad van Zuidhorn is vertegenwoordigd zit haar taak er op. Maaike vindt het belangrijk dat in
de aanloop naar de gemeente Westerkwartier met fris elan aan een nieuwe fase in het bestaan van de afdeling moet worden gewerkt, namelijk de vorming van D66 Westerkwartier. Anton Augustijn heeft zich als steunfractielid al zeer betrokken getoond bij duurzaamheids- en milieuvraagstukken. Zijn inzet zal zich primair richten op een blijvende betrokkenheid van de leden bij de ontwikkeling en koers van D66 Zuidhorn.