Derde prijs voor eigen skeeleraar

0
176
Surhuisterveen - van lingen inline

SURHUISTERVEEN – Op de skeelerbaan aan het Blauknopke in Surhuisterveen werd zaterdag de grootste jeugdskeelercompetitie van het Noorden verreden. Ruim honderd skeeleraars, waarvan de jongste vier jaar oud was, verscheen vol adrenaline aan de start van de vijfde competitieronde. Aan de Van Lingen Inline nemen vele clubs uit het Noorden van Nederland deel.
Elke vereniging heeft langs de baan een eigen clubtent staan, waarin familie en vrienden zorgen voor het aanmoedigen en verzorgen van de sporters. Bijzonder was dit keer de deelname van de Ostfriesischer Schlittschuh Club uit Leer (Duitsland), waardoor er sprake was van een internationaal tintje. Namens Skeelervereniging Surhuisterveen deden dit jaar zeven rijders mee. Ondanks het ontbreken van veel wedstrijdervaring werd er verdienstelijk gepresteerd, en wist Joop Sinnema een mooie derde prijs binnen te slepen bij de pupillen 4. De volgende wedstrijd in de Van Lingen competitie wordt op 5 juli gehouden in St. Annaparochie.