Jannick de Jong en Dirk Fabriek favorieten grasbaanraces Opende

0
160
Opende Grasbaanraces-6

OPENDE – Op vrijdag 20 juni (aanvang 17.30 uur) en zaterdag 21 juni (16.00 uur) wordt de 31e editie van de internationale grasbaanraces in Opende verreden. Met als absoluut hoogtepunt de internationale races in de specialklasse op de zaterdagavond. De organisatie is in handen van de Stichting Baansport Opende (SBO). Ook dit jaar komen weer een aantal wereldtoppers aan de start. De man in vorm op dit moment is Jannick de Jong, clubrijder en ambassadeur voor de SBO. Hij won op Hemelvaartsdag in het Duitse Herxheim voor 16.500 toeschouwers de eerste Grand Prix om het wereldkampioenschap. De Jong werd het vorige jaar Europees kampioen voor Dirk Fabriek en samen met Fabriek, Theo Pijper en Mark Stiekema pakten zij de wereldtitel voor landenteams. Fabriek en Stiekema staan ook in Opende aan de start, alsmede Henri van der Steen. De grootste tegenstand voor de Nederlanders wordt verwacht van de Duitser Stephan Katt, drievoudig Europees kampioen en al driemaal winnaar in Opende. Ook zijn landgenoten Enrico Janoshka en Christian Hulshorst kunnen uitstekend uit de voeten op de piste in Opende. Op vrijdagavond (aanvang 17.30 uur) wordt het nationale programma afgewerkt. Dan komen de jeugd en de zogeheten crossklassen aan de start met daarin veel plaatselijke en regionale rijders. Het programma in Opende kent op de zaterdagavond een nieuw onderdeel en wel de European Veteran Longtrack Series (EVLS). Het is de derde  in een serie van zes wedstrijden, waarin in het Europees kampioenschap wordt betwist. Deze titelstrijd voor veteranen kent twee verschillende klassen: een klasse voor tweekleppers en een klasse voor vierkleppers. Aan de start komen zo’n dertig coureurs uit zeven verschillende landen. Op de foto is regerend Europees kampioen Jannick de Jong te zien, hij is één van de grote kanshebbers voor het erepodium in Opende (foto Moto Media Center).