Klassieke muziek in centrum van Kollum

0
110
SONY DSC

KOLLUM – In de tuin van de Phillipusfenne aan de Voorstraat 87 in Kollum zullen  vrijdagavond 20 juni verschillende muzikanten optreden in het kader van CityProms on Tour. De optredens zijn vanaf 19.00 uur in de open lucht. De toegang tot het muziekfestival is gratis. CityProms Kollum is onderdeel van de vierde editie van CityProms, het grootste festival voor klassieke muziek in Noord-Nederland. De hoofdact is trio42. Dit Nederlandse kamermuziekensemble wordt gevormd door drie jonge musici waaronder de in Fryslân Christiaan van der Weij. CityProms wordt georganiseerd in samenwerking met muziekschool de Wâldsang. Leerlingen van de muziekschool openen CityProms in Kollum. Daarnaast zijn er concerten van het Klarinetkwartet (ensemble uit het NNHO), Canta Silva en Bigband Wâldsang. D’drive van het Friesland College heeft een muziekinstallatie van gestemde flessen gemaakt. Door zelf met een stok langs de rij flessen te gaan, hoor je maten uit de 40e symfonie van Mozart.