Matthijs Slager

0
153
Zuidhorn - korfbalvoorzitter Matthijs

Voorzitter van K.V. Zunobri Matthijs Slager legt na meer dan tien jaar voorzitterschap de hamer neer. Tijdens de seizoensafsluiting afgelopen weekend nam hij afscheid. Ook werden de mooie resultaten gevierd en waren er meer afscheidmomenten. Voorzitter Slager begon zijn toespraak met een dik compliment. De club had een moeilijke periode overwonnen en dit jaar is een geweldig resultaat neergezet. Het woord plezier was dit jaar belangrijk, maar hij liet doorschemeren dan prestatie natuurlijk ook belangrijk blijft. Daarna volgde een spannend moment. Wie zou Frits de mascotte voor een jaar meekrijgen naar huis? “Die mag best op de schoorsteenmantel”, aldus Slager over Frits. Hij noemde NL-doet, verbouwing van het clubhuis, ouders en het theaterstuk over sportiviteit en wedstrijdsecretariaat. Daarna werden Jabik en Irmgard de Boer naar voren geroepen, zij krijgen Frits een jaar in huis en zijn de vrijwilligers van het jaar. Onder luid applaus en met trotse blikken van hun drie dochters namen zij de bloemen en Frits in ontvangst. Maar daarmee was de kous nog niet af. Een man die jaren lang trainer was, jaren lang speler is geweest en voortrekker van het midweekteam. Iemand die bovendien bij vele acties aanwezig was en als TC lid Zunobri vele jaren trouw gediend heeft. Maar ook een man die dit jaar moest stoppen vanwege zijn fysieke ongemakken. “Maar hij kwam maar niet opdagen, gelukkig sloop hij binnen op dit feestje” eindigde Slager zijn betoog. Hij riep Henk van der Spek naar voren en bood hem het erelidmaatschap aan. Uiteindelijk ging ieder lid met een voldaan gevoel naar huis en gaat KV Zunobri een nieuw seizoen met volle moed tegemoet.