Niels Span terug met nieuwe single

0
218
Niels Span

NIEKERK – Niels Span is terug en wel met zijn nieuwe single ‘Waar heb ik jou meer gezien?’. De zanger uit Niekerk covert hiermee een nummer van VOF de Kunst. De komende weken staan in het teken van het pluggen van de plaat. Hij hoopt dat hierdoor zoveel mogelijk radiostations het nummer gaan draaien.
Span genoot al tijden van het nummer. “Het leek ons leuk om hiervan een cover te maken. We moesten eerst uitzoeken hoe dat allemaal werkt. Daarbij heb ik ook contact gehad met zanger Nol Havens, die zelf toestemming gaf,” vertelt hij. “Ik vond het echt een heel fijn nummer, waar ik zelf nog meer uit kon halen. Ik zong het al vaak onder de douche en dan bedenk je er toch steeds weer kleine dingetjes bij. Nu is het een soort ‘best off’ van de plaat.” Wel koos hij bewust voor een relatief onbekend nummer. “Een hit mag je niet aankomen, maar bij hun is het nooit een hit geweest.”
Het nummer is inmiddels online te bestellen, maar ook te vinden op Youtube. “De zon gaat nu schijnen, dit is een lekkere feestplaat,” zegt Span. “Het komt allemaal op het goede moment samen.” De zanger koos zeer bewust voor dit nummer. “In heb een muzikale lijn in mijn hoofd waar je iets wel of niet bij vindt passen. Dit nummer is te gek. Als je goed luistert hoor je ook gelijkenissen met mijn vorige single.”
De komende weken gaat Span er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen de plaat te laten horen. Daarvoor heeft hij contact met meerdere radiostations. “Normaal gesproken hebben artiesten pluggers, maar ik doe alles zelf. Ik stuur ze eerst een paar weken van te voren een mailtje dat er een nieuwe single aankomt, daarna komt een mail met het liedje erin. Vervolgens verstuur ik ook een fysieke single en een week later bel ik ze met de vraag of ze er iets van vonden.”
Spannend vindt de zanger dat telefoontje zeker. “Ik heb ook wel eens gehoord dat Guus Meeuwis dat ook heeft. Hij is ook zenuwachtig, terwijl het voor gearriveerde personen wel wat makkelijker is.” De komende weken probeert hij de single op de lijst te krijgen bij zenders als Radio NL, Sterren.nl, RTV Noord, 100% NL en Radio Continu. “Radio NL heeft een bereik van hier tot Limburg. Als zij het gaan draaien kan iedereen het horen.”
Tot op heden waren de reacties altijd zeer positief. Toch rekent Span zich nog niet rijk. “Ik kan er pas van leven als het aantal optredens maal twee of drie per jaar gaat. Ik heb totaal geen idee hoe lang het allemaal gaat duren. Misschien gebeurt het wel nooit en is het over een jaar niks meer. Het ene moment kunnen ze je fantastisch vinden, maar twee maanden later zijn ze je vergeten. Of dat gebeurt heb je zelf in de hand. Als ik rotzooi zou uitbrengen zou het snel afgelopen zijn.”
Op 5 juli aanstaande staat Span op Summerstrike. “Het leuke is dat we waarschijnlijk daar ook de clip gaan opnemen. Die gaan we later op Youtube zetten, maar ook naar de zenders versturen.” Een paar weken eerder op 21 juni treedt hij op tijdens het Leefbaarheidsfestival in Niekerk. “Deze zomer hoop ik weer mee te gaan op de Zomertoer van Radio NL en zou ik graag weer op Bommen Berend willen staan.”