Nieuwe expositie in Galerie Jitsche Hemkes wk25 – 2014

0
163

KOLLUM – In de maanden juli en augustus is in Galerie Jitsche Hemkes in Kollum werk te zien van Ber Stekelenburg. Messing, steen, koper, staal en ijzer zijn verwerkt in objecten, staand of voor aan de wand. Daarnaast maakt hij schilderijen, in zachte kleuren met dierfiguren of strak bewerkt met het paletmes in eigenzinnige kleuren. In deze expositie staat het menselijk leven centraal, de torso’s die de lichaamsdelen vertolken, het metaal waar eeuwenlang mensen mee werkten. De stad waar mensen wonen en het water waar vissers hun brood verdienen en het verpozen rust geeft. De herinneringsrol waar de herinneringen van ons leven in kan worden bewaard. De vrolijke noten zijn de spetters, een teken van blijdschap en plezier. In de galerie is een  overzicht van het werk wat Ber Stekelenburg in de loop der jaren maakte te zien. Galerie Jitsche Hemkes is gevestigd aan de Voorstraat 100-102 in Kollum. De galerie is geopend op werkdagen van 14.00 tot 17.00 uur.