Olympisch succes De Brug regio Westerkwartier

0
125

WESTERKWARTIER – De wedstrijdzwemmers van de Brug regio Westerkwartier zijn naar de Special Olympics Nationale Spelen in Heerenveen geweest. Een groot nationaal sportevenement voor sporters met een verstandelijke beperking. Op vrijdag was de feestelijke opening met vele bekende artiesten, zoals Danny de Munk, Piet Paulusma en Ellen ten Damme. Op zaterdag en zondag waren de zwemwedstrijden. Er waren 295 deelnemers voor de zwemwedstrijden uit alle delen van Nederland en de concurrentie was groot. De zwemmers hebben geweldig gepresteerd, vrijwel iedereen ging met een medaille naar huis. Annewil van Eerden won twee keer brons, Carina Niehof werd 5e, Jonna Kraima zilver, Henk Eppo Visser goud, Trienco Martin brons en Jitze Hoekstra zilver op de verschillende afstanden.