Paulo Miguel Francisco naar Grootegast; Zuidhorn haalt routinier binnen

0
164

Transferoverzicht streekclubs

STREEK – De spelerscarroussel draait weer op volle toeren. Na de deadline zondag zijn de namen bekend. Echte grote verschuivingen hebben zich niet voorgedaan.  Wel enkele opvallende namen. Een overzicht.
ADUARD 2000 dat de derde klasse inkelderde staat weer onder leiding van Rob Vliek, die Theo Migchelsen aflost. Doelman Jaap de Vries blijft maar heen en weer reizen van Zuidhorn naar Aduard en terug. De sluitpost heeft dit jaar gekozen voor paars-wit. Arjan Baarda kwam over van zondagclub Bedum. Stephan Arkema, Merijn Woud en Joris Woud verlieten het kloosterdorp en gaan allen de kleuren van Amicitia VMC verdedigen.  GRIJPSKERK haalde Erwin Smit van Groen Geel, viste Jarno Eeuwema uit de kweekvijver van FC Groningen A1 en trok Sietse Jager aan van De Lauwers. Dennis Banga pakte zijn biezen en trekt het tricot aan van VV Eibersburen.  Johan Wardenier heeft de hoofdmacht van FC GROOTEGAST onder zijn hoede. Zoals bekend gaat Marcel Poll naar Marum.  Johan Wardenier neemt zoon Michel mee, die speelde bij CSVH.  Opvallende nieuwe namen in de selectie.  Paulo Miguel Francisco bijvoorbeeld, die afkomstig is van hoofdklasser Harkemase Boys.  Ook spits Stefan van Leeuwen komt de gelederen versterken. Van Leeuwen stond onder contract bij TLC. Thomas Swieringa komt terug van Niekerk.  Niemand vertrok bij de derde klasser. Het eveneens gepromoveerde NIEKERK kent vrijwel geen wijzigingen. Alleen Thomas Swieringa veranderde van club. Hij gaat terug naar Grootegast.  ZUIDHORN gaat ook de derde klasse in met dezelfde selectie. Zuidhorn presenteert een versterking:  Marcel Groothof, de 35-jarige speler, die eerder uitkwam voor Gronitas. FC LEO gaat in de vierde klasse verder onder leiding van Klaas van der Ploeg. Van der Ploeg vervangt Jan Jaap Zijlstra. Ook vertrokken: Roelof Bolt (Noordwolde), terwijl zowel Gregory Haans als Rene Oostra de schoenen aan de wilgen hebben gehangen. Nieuw is Gert-Jan van der Ploeg, van Aduard 2000. Terug van weggeweest ‘de Chinees’ Jonghaur Chia. DE LAUWERS telt in feite geen nieuwe gezichten. Wel een nieuwe trainer Gerlof Kootstra, uit Buitenpost. Nico Roorda is gestopt. Wim Helder komt van oorsprong uit Grijpskerk, maar maakte in de winterstop al deel uit van de blauw-witten. Zoals genoemd vertrok Sietse Jager uit het Meertenust, om naar zijn oude nest Grijpskerk terug te gaan. OPENDE, dat het vege lijf redde, trok Fokke Zuidersveld aan, die overkwam van Harkemase Boys. Terug van weggeweest: Jellinus Helmus, Mark Koop en Silko Hiemstra. Daar staat tegenover het bereidingen van de voetbalcarrière van Louis Hartjes (studie), terwijl Johan van der Haest en Raymond Kruizinga ook gestopt zijn.  EENRUM, nieuw in de vierde klasse, telt een nieuwe naam: Jesse Schaap, van VIBOA  A1, maar van oorsprong uit Eenrum.