Steven Semijn

0
2485
Steven Semeijn

“Zoals bij veel clubs, loopt ook het meisjesvoetbal in Grijpskerk als een trein. We zijn vorig seizoen begonnen. Vier meisjes gingen toen op voetbal, waaronder mijn twee dochters. Dat kreeg steeds meer bekendheid. Vriendinnetjes wilden ook meedoen en zelfs meisjes van een andere school. Ze begonnen in de gemengde competitie, maar als snel ging dat over naar een compleet meisjesteam. Ze speelden dit seizoen nog in de gemengde competitie, maar komend seizoen zullen ze voor het eerst in de meisjescompetitie uitkomen. En we komen volgend seizoen zelfs al met twee meisjesteams uit, een E en een D-team. In korte tijd zijn we van 4 naar 24 speelsters gegaan. We hopen nu dat er nog wat extra bijkomt. Hoe dat kan, dat ineens zo veel meisjes op voetbal willen? Je ziet ook bij andere clubs dat het steeds populairder wordt. Misschien krijgt het ook wat meer bekendheid. Een tijdje terug was het nog wat meer een taboe, nu is het wat gewoner. In de C’s hadden we al wel een drietal meiden, maar bij de jongere jeugd komt het niet veel voor. Het zou mooi zijn als meisjes nu ook wat jonger op voetbal gaan, bijvoorbeeld al bij de kabouters of de f’jes. Als ze nu beginnen in de E’s dan moeten ze alles nog leren en wel al direct wedstrijden spelen. Maar sommige meiden doen niks onder voor de jongens hoor! Mijn eigen dochters kunnen ook een aardig balletje raken. Ik denk dat ze hun voetbalpassie van mij hebben. Het zijn geen meisjes voor gym, daar vonden ze niets aan. Dus toen wilden ze op voetbal. Dan ben je ook net wat meer bezig met twee wedstrijden in de week en een wedstrijd op de zaterdag. Ze vinden het nog leuker nu ze straks tegen andere meisjes mogen spelen, daar zit toch wat meer uitdaging in. In de jongenscompetitie zit soms toch wel klassenverschil. Zoals het nu lijkt komt er ook nog een gemengd E-team bij. Daar kunnen we nog altijd meiden voor gebruiken. Ze kunnen vrijblijvend drie keer meetrainen. Het is ook goed voor de club. Tegenwoordig staan we met tachtig, negentig jeugdleden op het veld op een trainingsavond. Dat is best bijzonder voor een dorp als Grijpskerk. Ik ben ook wel eens leider geweest van een jongensteam, maar ik vind het bij de meisjes toch een stuk leuker. Ze kletsen meer, maar ze luisteren goed. Het werkt een stuk gemakkelijk vind ik. In de toekomst is het goed om als club zeker meer aandacht aan de meisjes te gaan besteden, het is nu even een omslag. Het zou leuk zijn om speciale dag te organiseren om meer meiden aan het voetballen te krijgen. Zoals het nu lijkt gaat het allemaal de goede kant op. Het is bijzonder voor een dorp als Grijpskerk dat zoveel meisjes zich op het voetbal storten.”